The Wall of Nishihara / SABAOARCH

first_img Area:  78 m² Area:  78 m² Year Completion year of this architecture project 2013 ArchDaily Japan CopyAbout this officeSABAOARCHOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesShibuyaHousesJapanPublished on September 23, 2014Cite: “The Wall of Nishihara / SABAOARCH” 23 Sep 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemPlasticsMitrexSolar SidingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeArmchairsAndreu WorldGrand Raglan – Lounge ChairSinksBradley Corporation USASinks – Frequency® FL-SeriesPlantingSikaGreen RoofsStonesCosentinoSilestone Surfaces – Ethereal CollectionMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 8″Panels / Prefabricated AssembliesFranken-SchotterFacade Panels – Dietfurt LimestoneWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWoodGustafsWood Cladding in St. Erik Eye HospitalLightsKKDCLighting – Groove FLEXMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/549350/the-wall-of-nishihara-sabaoarch Clipboard The Wall of Nishihara / SABAOARCHSave this projectSaveThe Wall of Nishihara / SABAOARCH Year:  Houses Architects: SABAOARCH Area Area of this architecture project photographs:  Ohno ShigeruPhotographs:  Ohno Shigeru, Yuji Nishijima, Courtesy of SABAOARCHSave this picture!© Ohno ShigeruRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsAccoyaAccoya® Windows and Doors“Strong and transparent “Kabemado=opening-wall” which makes me exist there and produces the darkness in trees”This house on upper hill in Tokyo stand at small site with 3m width between two roads. We have created the space for dwelling in the small gap where residents could live in secure.The multi leveled floors are connected by rope of stairs and its experience is like climbing up the tree to the sky with looking at the scenery of site around.center_img Photographs 2013 Save this picture!© Ohno Shigeru+ 29 Share Projects The Wall of Nishihara / SABAOARCH Save this picture!© Ohno ShigeruAt first, we have visualized thin and strong wall as a membrane which contends on the border line among Architecture, person, substance, and phenomenon. The depth exists in the thinness and material strength exists in bordering weakness.Save this picture!Courtesy of SABAOARCHIn other words, the wall has both aspects strength as substance mass, and transparency as phenomenon.The unevenness made in laps by turns a cedar mold, a concrete wall creates the shade on the rough texture, it seems that the wall with the worn opening is parasitic on the residence image with the surrounding hedge forest around the site.Save this picture!© Ohno ShigeruIn order to make the domain in which man can live in the narrow place of a both-sides road, the detail of “Kabemado=opening-wall” which wraps the body was able to be considered, maintaining relationship with outside.Save this picture!SectionThe rich depth which may fully feel distance with the exterior as an abode also into thinness is produced inside.Save this picture!© Ohno ShigeruThe small window dug on the concrete wall brings felling of “Okusei=inner depth” and “Yami=darkness” which trees as the origin of a dwelling make, Finally, they developed once the structure of space with the darkness which trees have, and became a trial which is reconstructed as an Architecture.Save this picture!SectionAs a result, while the exterior apparently felt closed space, it connects habitant with a city, and also provide an image as the whole trees evoke, the inside it was [the inside] open inside brings about raw with the darkness of space, and the depth.Save this picture!© Yuji NishijimaProject gallerySee allShow lessMarilia Project / SuperLimão StudioSelected ProjectsWikiHouse Unveils World’s First Two-Storey Open-Source House at London Design FestivalArchitecture News Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/549350/the-wall-of-nishihara-sabaoarch Clipboard “COPY” CopyHouses•Shibuya, Japanlast_img read more